NKT 2011 The Castle Tour

 

5/6
Solen lockade liv i de som ännu sov och klockan 8 var alla i full gång med plockning och packning. Frukosten var på gång och vår fina blåskontroll visade alla grönt ljus med vissa undantag. Halv 10 var frukostbestyren avklarade.

Det var betydligt svalare än igår men en klarblå himmel säger man inte nej till. En liten kvart senare lämnade vi Norrtälje för denna gång och gav oss iväg mot norr. Framme i Hallstavik kunde vi upptäcka att dom lagt ner macken. Det började vara torrt på sina håll så den överraskningen var inte helt nödvändig. Vi hade inte så mycket att välja på utan gav oss iväg längs den underbart krokiga vägen mot Hargshamn. Nobelpris till de som byggde denna väg!
Framme i Hargshamn utförde vi den genom åren så väl inövade och nu helt perfekta u-svängen i en återvändsgränd för att lite senare få fylla tankarna i macken vid Östhammarkorsningen. Janne Guillou hade redan fyllt sin Citroën och tittade beundrande på de stolta som åter besegrat Den Perfekta Vägen. 11:30 var vi åter uppsuttna och på väg.

Våra magar knorrade när vi en timme senare kände närheten av restaurang Skutan i Skutskär. Ytterligare en knapp timme senare, 13:15 hade vi fått tyst på våra magar och fortsatte vår resa mot norr. Himlen var fortsatt blå och vägen gick genom skogen mot Ockelbo. Vi stannade i Medskogssjön strax innan, för en kopp kaffe. Lite svalt i luften men solen lyser på de lyckliga.

 

15:40 hade vi nått Bollnäs. Det var åter dags att fylla våra tappra maskiner som idogt visade oss vårt land från härligt krokiga vägar under en klarblå sommarhimmel. En timme senare, under bensträck och kisspaus, ringde LC vår nästa anhalt, Hussborg, för att meddela vår planerade ankomst.

 

 

Ett tankstopp till hanns med i Ånge innan vi 5 i sju kunde kliva av i Hussborg. Efter husesyn för att hitta bastu och boendet i Björken var det dags för middag. En härlig kycklingsallad vid ett långbord i en fantastisk matsal.

 

 

 

 

Efter maten gick vi en tur på övervåningen och tittade på de handmålade "tapeterna". Bastun var varm och trötta bikers med mätta magar fick avslappning och relax.

Klockan hade en halvtimme kvar till midnatt när vi intog horisontalläge.

Vidare
tibax