NKT 2011 The Castle Tour

 

6/6
Vi hade frukost beställd hos Hussen till kl 8 så väckarn skakade liv i oss vid 7. Morgontoan blev avklarad och packningen lastad på en dryg halvtimme så vi hängde på låset till frukosten.

Före 9 var vi så klara för avfärd. Med solen värmande på våra ryggar fäller vi visiren och vinkar adjö till Hussborg, ännu ett makalöst fint bo för oss under denna makalösa resa.

 

 

 

 

Bensträck efter en liten timme och det anbefalls åter lättnad i klädsel. Svenska sommarvägar, klarblått, sol och varmt. Kan det vara bättre?
En hare sprang ut på vägen framför oss, fyllde i sin sedan tidigare påbörjade graffiti på mittlinjen och vände sen snabbt tillbaks till samma dike han nyss hoppat fram ifrån. Bara en liten stund senare kunde vi se hans kompis räven korsa vår framfart, men hans graffiti måste redan ha varit klar; han stannade inte på mittlinjen.

En bensträck igen 10 i 11 innan vi landade i Ö-vik halv ett. Nu skulle hojarna tankas och så även vi. Vi fyllde våra maskiner och intog föda på Örnen. Belåtna kunde vi åka vidare 13:25.

 

 

 

 

Framme i Umeå tog vi en sväng förbi hos Per S som bullade upp med kaffe och fika. Snyggt byggt! Hans nya Harley stod på uppfarten vilket kan tyckas vara missbruk då vi nu kom förbi, fyllda med fantastiska upplevelser av vägar, väder, potatiskanoner och slott. Vi tackade Per för hans gästfrihet och lämnade Umeå halv fyra. Nu har vi bara sista 13 milen kvar. E4, med rakt fram och fartkameror.

 

Sista stoppet blev i Killingsand, där vi nöjda med resan tackade för sällskapet denna gång och visste att vi skulle minnas The Castle Tour leende.
Och det är bara ett år till nästa
NKT – On Tour