NKT 2011 The Castle Tour

 

4/6
Morgon. Solen skiner in genom tunna gardiner. Det är varmt som mitt i sommaren och klockan 8 kommer frukosten. En riktig måltid som lät sej väl smakas. Idag vankas det utställning i Socitetsparken och självklart skulle vi ge den några timmar.

När vi kom dit var det mycket folk och många utställningsmaskiner. Fler rullade in där vi satt i gräset och beskådade de fantasifulla drömmar som byggts under vintern.

Stures StelbenVi kunde åter beskåda Stures Stelben, en gammal bekant från Swedish Bike Meet, och bland annat en tekniskt fulländad Husqvarna.

 

 

 

 

 

 

När magen knorrade kunde vi raskt konstatera att kön till maten på området var i längsta laget, så fötterna tog riktning in mot centrum. Vi hittade en Pizzeria som hade plats för de hungriga som tagit sej dit. Där satt redan många tatueringar och åt, men vi fick vår lunch och kunde därefter ta oss tillbaka till utställningen.

 

Där hade fler utställare fyllt på och det blev trängre och trängre bland hojarna på parkens gräsytor. Solen fortsatte gassa och vi gjorde som de flesta och sökte oss till skuggan under träden. Efter prisutdelningen kl 15 kunde vi se kortegen av utställare rulla ut från parken tillbaks till Twin Clubs festområde.


GrilltajmUnder vår vandring hemåt inhandlades kvällens middag, så väl som lotter på sina håll. Lotter som visade sej innehålla inte bara vinst utan dessutom 10 ggr pengarna. Middagskostnaden fördelades till 50.- /mun, samma mängd slantar som gårdagens grill. Väl hemma igen togs den sköna och välbehövliga power-napen.

 

 

Klockan 17 hördes duschen skvala mot solbrända nackar. Några hade tjuvstartat lite och satt igång grillen och en öl nere vid broströmmen. Lite som hackspettar med röda nackar kunde vattnet beskådas från den lilla uteplatsen bredvid grillens muntra knastrande. En kall öl i lugn och ro med solens strålar diffuserade av lövverket i träden. Man kan må gott. Inne i köket tillreddes snart ugnsstekt potatis och grillen kunde börja dofta av kött.

Med den välsmakande måltiden uppäten och bortdiskad påbörjades vandringen till Twin Clubs festområde just före 8. På vägen dit konstaterades att det är tycke och smak som avgör vad som är snyggt i trädgården.

 

 

 

 

Vid entrén visade det sej att den som inte köpt biljett för fredag och lördag på fredagskvällen kunde börja leta efter andra sätt att roa sej, här såldes inga biljetter på lördagar.

 

 

 

 

Inne på området var det om möjligt ännu mer drag än det fredagen kunnat uppnå. Vi gjorde en vandring på tältplatsen och tittade på de maskiner som fraktat hit folk.




Plötsligt uppenbarade sej en bekant syn; där stod Anders förra springergaffel och glänste.

 

 

 

Tillbaka vid klubbhuset hade David Harleyson Trio startat upp på stora scenen och bluesgunget lockade i tälten och massor, massor med folk. Kvällen gick och TC-marker spenderades innan vi letade oss hemåt till en nattmacka i vårt alldeles perfekta boende.

Klockan var midnatt när sänglamporna släcktes.

Vidare
tibax