NKT 2011 The Castle Tour

 

3/6
Innan klockan slagit 8 var alla uppe, välkomnade av fågelsång, och kunde konstatera att solen lyste från en klarblå.

Efter avklarad morgontoa, sedvanlig stugstädning och packning kunde vi börja rulla ut genom den härliga allén som igår välkomnat oss till Sundbyholm.

 

 

Hos Joels MammaVilda djur

Vi styrde mot Rytterne och smarrfrukost hos Lisa. Joels mamma hade ordnat nybakat bröd och dukat upp en rejäl måltid. Vi försökte hålla oss i skuggan på deras altan, jagade av de vilda djuren, solens värme kändes överflödig.

 

TidöNär vi tackat och vinkat dånade karavanen hojar på de smala vägarna mot Tidö Slott.

Vi parkerade just före 12 och fick se ännu fler halvfärdiga potatiskanoner.

När vi tankade i Västerås passade några på att ta av den där långärmade som kunde ha varit bra, men som nu gjorde bättre nytta som barlast i packväskan, det räckte gott och väl med t-shirt innanför mc-jackan.

I verkstan bredvid macken hade den duktiga meken lyckats laga en liten låg hoj. Han hade lyckats så bra att den inte bara startade, utan gick så bra att han kunde stegra med den. Total lycka var den känsla den duktiga meken hade när han gång efter gång drog upp den på bakhjulet tills han slutligen lyckades stegra över och skrapa sin bak och rygg mot den hårda asfalten. Han kunde stolt ställa ifrån sej hojen vid verkstadsporten och gå in och visa sina kamrater hur fina skrapsår han skaffat sej. Efter bakhjulsshowen åkte vi vidare.

Resan gick på fantastiska vägar, åkrar avlöstes av skog som avlöstes av åkrar och hela tiden dessa skönt mjuka böjar på hel och ren asfalt. Värsta vackra vädret och så totalcoola bikers! Makalöst!

Halv två kunde vi kliva av i Fjärdhundrabadet för svalkande glass i några och kaffe och kaka i andra.

Belåtna kunde vi en dryg halvtimme senare fortsätta vår njutningsresa. En kort stund senare blev det stopp och broöppning. Vad kan dom inte hitta på...

Med bara 4 mil kvar till Norrtälje klockan tio i fyra tog vi en kort bensträckare och betraktade den resa vi gjort under dagen. Sista biten kvar nu, sen skulle grillen tändas.

Vi körde in på bakgården till huset på Hantverkargatan vid halv fem och mycket riktigt stod grillen på plats. Väskor bars in i huset och sängar valdes. Janne och Carlsson gick på jakt efter bitar av döda djur. Lelle tände grillen och där var mycken stoj och glamman.

 

 

Olle, en Skellefte-bo i exil, hälsade på och hjälpte till att äta av det goda grillade. När vi fått i oss av ny energi tog vi den lilla promenaden till Twin Clubs festområde.

 

 

 

 

När vi köpt vår entré och växlat till oss de TC-marker som skulle gälla som valuta under helgen tog vi oss in på området.

 

 

 

 

 

Vi språkade med ett gäng från Danmark som tyckte att vi borde besöka deras träff där dom bl.a. anordnade dragracing. Kvällen gick till musik från stora scenen och i tält. I takt med att klockan gick hittade myggen fram. Vid kl 02 beslutade några att sängen på Hantverkargatan vore ett gott alternativ till myggslakten bland tälten. Under promenaden hemåt hände det som Joe Labero skulle betala 6-siffrigt för att få använda på sina shower i Vegas.

Mitt i steget föll Kies bälte till marken. Det hade på något sätt inte bara spänt loss sej självt, utan dessutom i smyg krupit ur sina hällor i byxorna och lagt sej på marken. Det var som att syret tog slut kring de häpna bikers som skrattade sej harmynta. Till slut siktades huset och efter bestigningen av trappan kunde så småningom kuddarna känna tyngden av trötta bikers.

Vidare
tibax