NKT 2011 The Castle Tour

 

31/5 NKT - The Castle Tour 2011


Start

Dagen hade kommit. Dagen vi väntat på en hel vinter. Planerna var att i år åka på härliga vägar i mälardalen och besöka slott och herrgårdar som bebotts av andra storheter före oss. Himlen ovanför den klassiska gräsmattan hade inte den blåa nyans vi vant oss vid under åren. Ivriga bikers anar väta och döljer sina mc-ställ med ett lager regnkläder. Några droppar från det gråa molntäcket ber oss skynda på och snart står alla färdiga med galonhandskar. Klockan är 17 när Anders vinkar av oss och så är vi på väg, The Castle Tour tar sin början. Resan går via sundgrundsbron med regndropparna ystert dansande mot visiret.

Den sprittande känslan att äntligen vara på väg gjorde måhända att mannen i täten höll lite högre fart än resten av kolonnen i ett regn som tunnade av och framme i Sikeå blev det dags att flå av täta regnkläder och låta kroppen andas och njuta av solens tappra försök.

Vid 18-snåret när resten av resande bikers landar vill även de få glänsa i sina vackra kläder, och begynner sina gymnastiska övningar för att komma ur regnställen. Två av oss litar inte riktigt på att solen ska hålla vätan från himlen borta och fortsätter resan med regnställen på. Under en allt blåare himmel men med en byig sidvind som ibland överraskande byter riktning på ”rakt fram” tar vi oss söderut, nu i samlad kortege.

18.45 på Shellmacken söder om Umeälven hittar vi Banksjö. Inne på macken frestades med såväl födoämnen som dryck. Några lät sej övertygas om förträffligheten med energitillskott och det blev bland annat korv i Carlsson och kexchoklad i mej. Klockan 19 satt vi åter på våra maskiner. E4:ans svartgråa asfalt rullade snabbt undan under oss. Efter en välförtjänt liten bensträckare i Nordmaling 20.30 närmade vi oss Ö-vik en timme senare. Vindarnas hus hade lovat oss uppehälle vår första natt på resan och vi kunde efter lite chansningar i några korsningar kliva av kl 21.40.

Trapporna bestegs och dörrhandtag skakades men huset var övergivet. Några samtal ringdes och en stund senare var allt ordnat. Väskor bars ner runt huset och sängar paxades. Vi betalade 150.- för bo och frukost innan tvagning och bäddning.

Snart hördes det muntra pysandet från burkar och flaskor som öppnades. Efter en välförtjänt och skakad öl under samtal och eftertanke på dagens etapp kunde jakten på kvällsvard vidta.
Regnet hade hittat oss, och de svarta molnen lovade ingen bättring. Efter en uppfriskande promenad en typisk svensk sommarkväll uppfann vi plötsligt O’Learys.

 

 

 

 

Överraskade av ett sådant fynd stegade blöta men hungriga bikers in. Där åts Boston Celtics, Bacon and Blues och en och annan malt svalkade törstiga strupar.

Belåtna stegar vi småningom hemåt och regnet hade slutligen gett upp hoppet att se oss simmande genom gatorna i Ö-vik.

Hemma i Vindarnas hus betittades kartan och en helt ny plan för morgondagens resa gjordes upp. Vi ska ta oss söderut via Sollefteå/Bräcke.

Nöjda bikers blundar just efter midnatt.

Vidare