Wild Fish Tour 2010

Dag 3

Vid 8-tiden lyste solen på de som knatade till frukosten på hotellet. Visst fanns det moln men det verkade finnas odds för bra väder på Pite Dragway som skulle besökas under dagen. När mackor, yoghurt och kaffe lagt sej tillrätta återstod promenaden tibax till stugstädning och packning för avfärd. Det stora svarta molnet släppte överraskande och helt utan provokation all sin last av regn och hagel på de mätta och intet ont anande morgonflanörerna. Med raska steg sista biten blev dock molnet nästan totalt blåst på sitt försök att dränka de vandrande.

BensträckNär stugnycklarna var inlämnade påbörjades färden. Blåsten från igår höll i sej och molnen skiftade både till färg och antal. Efter lilla bensträckarn kunde vi konstatera att risken för fulväder på banan var överhängande. När vi kom fram var banan stängd pga blötan. Det torkade som allra bäst men himlen hade mer att bjuda på. Hur som helst betalade vi in oss för att bese några race.

Terrängfordon?Vägen gick genom depå och garageplatser. Det skruvades på sina håll och slappades med kaffekopp på andra håll. Kön till hamburgare verkade aldrig sina. Högtalarna förkunnade att banan nu blivit klar att åka på.
Motorer varvades upp och bilarna körde upp i stage. Gummidimmorna från däckvärmning gled fram över publikläktaren. Julgranen tände sina lampor och vi fick se vårt första race.

Nya tävlande ställde upp för match. Några piskade asfalten riktigt bra, men den stora behållningen var den silvergrå Fiat Uno på plåtfälgar som uppkäftigt rullade fram mot starten. Den hade väl kanske inte den snyggaste tomgång man hört..
När lamporna tände upp förstod man varför. Han hade plockat på nån gigantisk lastbilsturbo eller nåt, för när motorn väl fått fart på turbinen var det som att han exploderade. Han verkade kunna spöa allt.

När han nästa gång kom till startplattan öppnades dörren och ut kommer föraren med ett fälgkors. Han kontrolldrar bultarna på framhjulen innan han lika fort sitter i sin ulv i fårakläder igen. Några repor senare blev Pite Dragway ännu en gång genomdränkt av regn och hagel. Hamburgare köptes och beslut togs; dags att dra vidare.

Pite HavsbadJust före 4 lämnade vi strippen med den lilla grå Fiat Unon i minnet. Under vår resa mot Piteå höll sej regnet undan och vi kunde torra kliva av en dryg halvtimme senare. De som inte hade riskerat livet vid den stora forsen, fiskat, bastat, grillat eller klängt i däck på rep hade redan börjat bära in sin packning i stugorna. Övriga platser delades ut, och ytterligare en säng hämtades av starka armar.

Duschning vidtogs före maten som ordnats trots att dom hade stängt. Den dryck som behövdes för att svälja maten skulle även den beställas i förväg så när det var slut så var det slut.

 

 

När vi småningom surrat klart gjorde vi ett besök i Skeppet. Typ hundra meters gångavstånd. Där inne fanns allehanda nöjen och spel såväl som sköna fåtöljer och en bar. En stor golfturnering spelades av några idrottskunniga. Alla var glada under kvällen som på nåt vis ändå tog slut och en skön nattvila tog över.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa..

tibax till igår igen