Keno Beach & Rauk Tour 2009

 

Dag 5

Redan före 7 sprattlar det i stugorna på campingen. Det duschades och plockades, det städades och packades, dryga 80 mil skulle ju avverkas under dagen. Frukosten serverades i en restaurang en bit därifrån, så alla lastade sina ystra springare och satte iväg under tunga moln. Klubbkortet kom än en gång till nytta då det pröjsade för en nyttig och smakrik frukost.

Mätta magar tankade 45 minuter senare snart tomma hojar, under det att somliga tyckte ett bra drag vore att dra på regnstället. Vid 9-snåret bar det iväg i de två NKT-maskar som levde kvar från igår. Solen lyste med sin frånvaro, istället var det regntunga skyar som glatt hälsade hemlängtande bikers. E4 är inte världens mest upplyftande vägsträcka och när vi stannade till för energi i hoj och biker i Tönnebro just före halv 11 fick regnställen göra nytta i ett lätt duggregn.
Nästa bensträckare på vägen hem blev på en plötslig p-plats vid E4 just efter 12, då en man saknades. Umebon hade blivit lite pömsig och tagit en paus, men glömt meddela sig. NKT-mask 2 passerade och när vi lugnade av beskedet att inget allvarligt hänt åter börjar åka, lättar det på himlen.
En timme senare närmar vi oss Sundsvall under en värmande sol från en blå himmel.

Lite snirkelvägar pga. vägbyggen strax norr om stan gav oss chansen att ännu en gång visa för beundrande medtrafikanter med vilken snits vi utför NKT-svängen. Inte så lite sugna på nåt flottigt kunde vi parkera våra väluppfostrade springare vid macken utanför korvmojjen i Birsta. 14.00 var vi åter ätna och rapade och kunde med en tonårings smidighet svinga benet över packning och sadel. Sista biten kvar. I Ö-vik kl halv 5 saktade vi in för lite bensin innan bensträckaren som kom en timme och 10 mil senare.

Färden gick vidare, solen lekte med små vita tussar ovanför våra fällda visir och termometern vid vägen ropade glatt att det var 11° och bara att stå på. Umeborna vinkades av och slutspurten med obligatorisk paus på rastplatsen vid Killingsand återstod. Vi tackade varandra för årets alla upplevelser och vi visste att det blir åtminstone en sväng till i höst när vi fortsätter traditionen med säsongsupptakt (lågsäsong) i Tallbacken under Urbans överinseende.

E4 är inte världens mest upplyftande vägsträcka, men jag kunde sätta ner båda fötterna, fälla stödet och kliva av hemma strax efter 19. Med 219 mil körda, vackra vyer sedda och med minnen från mångahanda upplevelser studsande mellan pann- och nackloben längtade jag redan efter nästa års resa. Undrar vart det bär?
Väl mött 2010!




tibax till dag 1 igen