Survival Tour 2006

Dag 3

Upp ur sovsäcken med spridda skurar utanför klubbhuset. Den medhavda frukosten förtärdes och den lilla promenaden in till stan företogs, för att införskaffa nån sorts tack för boendet. I den värmande solen betittades utsällda bilar och hojar inne i den gröna oasen. En Shelby Cobra rönte visst intresse. En Mercedes-Cab-ägande dam hade en rätt så fantasifull prislapp på sin pärla, då hon tänkte satsa på tvåhjuligt framledes. Till utställningens segrare röstades på den lilla cykeln med gaffeln. Efter att ha fixat tack för oss under Gröna skylten gick vi tillbaka under en och annan regnskur. Vi sopade, städade och plockade ihop.

Med allt lastat och klart bar det så iväg, ut mot mera äventyr. En liten tankning innan vi klev av vid Kungens Paviljong i Utanede klockan 13.30. Chickennuggets och en kaffe, och ett besök på klo, så var vi klara för avfärd kl 14,40. Det blåste sidvind på parerande bikers, som dock kunde avnjuta en blå himmel med endast några prydande tussar på. Vägen mot kusten var underbart vacker och krokig. Ett telefonsamtal till Albatross MC sa att vi var väntade, bastun varm och grillen laddad.

Kl 16,15 kunde vi kliva av i Härnösand, framme hos Albatross MC. De hade en alldeles nyfixad klubblokal, stort, snyggt och riktiga hotelltoaletter. Vi bäddade på scenen, golvet och på vindan. Tvagning i bastun och en kall öl på terrassen innan grillen tändes. Vi åt gott och satt länge ute på framsidan och pratade innan vi gick in till baren. Per kom och hjälpte till med försäljning av dryck och tröjor. Småningom var både baren och batteriet, som vi lämnade som tack, nära på tömda, och vi gick till kojs.

Sida 4