Vi vaknade kl 07:30 då frukosten skulle intas, och fick fina platser i solen bakom restaurangen. Fåglarna sjöng på finska och värmen gjorde det hela alldeles otroligt skönt. Lars tog en promenad genom grönskande träd, och vi trodde att han gått vilse. Det hade han inte, och vi var alla klara för avfärd mot Helsinki kl 10:15. Efter 3 mils körning tankades hojarna med friskt bränsle och planerad rutt diskuterades. Det verkar som att tiden inte räcker för den lilla avstickaren från väg 1, så vi gasar på mot huvudstaden på motorväg. Magen påminner att det är dags för föda och 20 i 1 saktar sugna bikers in vid en korvmoj. Dom har inte koll på vad Visa är, och vissa hade som sagt inte köpt några jorro, med bröder löser sånt på bröders vis. Macka och sallad satt som en smäck, och en knapp timme senare är vi rapade och klara. Vi har nu 5 mil kvar till Helsingfors. Väl framme i den stora finska huvudstaden 14:30 pekade skyltar med båtar på åt alla tänkbara håll.

Jag som låg i täten tyckte att det kändes lite tveksamt att plötsligt svänga in i stan igen, när vi nu stod på kanten till havet mitt inne i stan och såg både Silja-båtar och Viking. Men skylten ville lotsa oss in bland husen igen, och efter diskussion på kajen beslutade vi oss för att prova. Färden gick vidare in i en vägtunnel, där det ekar så där mysigt när brakande bikers varvar HD-motorer. I änden hade hela finska poliseliten samlats för att välkomna oss. Vi blev stoppade och fick visa både körkort och regbevis, och dom tyckte att jag skulle fortsätta resan med lyset påslaget.

Jag frågade honom om vägen, och efter att ha rådfrågat en kollega pekade han in mellan husen och sa nåt om ett torg på halvknackig engelska. Jag tog hela gänget på en liten extrasväng, innan vi gjorde den berömda NKT-svängen och vände tillbaka till det där torget där dom hade gömt Vikingterminal-skylten under en markis. Nu gick det super och vi stod incheckade på kaj 14:50.

Efter fastsurrning av maskinerna var vi så småningom hyttade 5 i 4 och det duschades, slappades och släcktes en del törst.

På vägen ut ur hamnen kunde vi från överdäcket bese Sveaborg, som låg kvar tack vare att vi inte hann göra vårt planerade besök.

 Middagen på båten var välförtjänt, och smakade mycket bra, och efteråt var det mingel i barer och på dansgolv. Kvällen gick fort, och sömnen infann sig just efter ett. För somliga.
 

 

tibax

Dag 3