Lars C smög upp tidigt och bättrade på ljudet genom att ta bort det hindrande locket i änden på ljuddämparen innan vi andra började sprattla vid 07.30. Efter att ha plockat ihop utrustning och glada miner började jakten på frukost. Vi körde 8 km till Kronans vägkrog där vi fick en bra start. Klockan 09.00 var vi åter mätta, uppsuttna och ivriga. 

Christers hoj fortsatte bete sig under vår färd genom landet tills någon vid tankstoppet efter 45 minuter på OK Hammering, norr om Hudik föreslog brist på tankventilation som möjlig orsak.Tankväskan låg på tanklocket och kanske blev det för tätt. En ask cigaretter fick hjälpa till genom att lyfta tankväskan något. Christer tog täten. Problemet verkar löst. Vi åker med samma känsla som igår, leende längs E4 när plötsligt gruppen är halverad igen. Lars L kommer farande och vinkar glatt åt Christer att stanna.

hittad telefon

I lätt duggregn i Sörbränningen klockan 11.20 förklarade Lars att han sett nåt som liknade en mobiltelefon komma flygande genom luften. Han och övriga saktar in och betraktar farkosten. Och visst, det var en Siemens C32 som såg ut som Christers som tappert aktade sig för långtradare och andra bilars försök att mosa den, där den låg ute på E4:an. Några välriktade sparkar och den var räddad ute på väggrenen. 

Nu förklarade Anders att det inte var så det gick till att skicka SMS. Lars C visade resultatet av några änders bombningar på sin axel. En prydlig fläck av guano var ett tydligt bevis på hur rädda nämnda änder blev, när de inte nått tillräcklig höjd då Lars förbättrade ljud nådde dem. Färden gick vidare och efter lite ofrivillig sightseeing landade aningens svultna bikers i Skärplinge.

 Dianas Pizzeria räddade dem, och 14.00 var alla mätta, uppsuttna och åter på väg. På härligt krokiga vägar med böljande åkrar kantande vår färd närmade vi oss Norrtälje. 

Ett litet missförstånd i en korsning och Lars-Gunnars backspegel kramade Anders högra bakblinkers lite väl hårt varvid båda böjde sig och föll till marken. Några tänkta svordomar senare körde vi in i Norrtälje.