Den 31/5 stod åter ivriga bikers och väntade. Inte bara på att få ge sig iväg, utan också på Anders. Samling var anbefalld klockan 12.00 hos Lars C. Solen värmer vibrerande bikers som i sina skinnställ söker svalka i skuggan. När klockan närmar sig 12.30 ringer Sara från OK i Klemensnäs och förvarnar om att vår väntan snart är över. Anders har just tankat och svänger med tjutande däck in på Lars gård. Det är dags!
Vibrerande bikers!
Lars C, Lars L, Anders B, Gunnar L och jag tar farväl av Skellefteå och styr söderut. Under en blå himmel och på ystra maskiner lägger vi mil efter mil bakom oss. Leendet i hjälmen var lika brett som visiret. Christer B hade ett felbokat möte, som gjorde att skulle köra ikapp oss andra på vår väg. I Hörnefors skulle Umeå-filialen av NKT ansluta. På Statoil stod Lars-Gunnar G och Ronald tålmodigt väntande. Vi stannade till för ett kort hej, innan vi grupperade oss på E4 och likt ett tåg fortsatte mot solen. Klockan 15.40 nådde vi Silverlaxen. Det var hög tid för bensträck och kaffe på verandan. 

Träflisor flög när en stol inte klarade den iver, den längtan som bikern bar inom sig. Gunnar upptäckte en liten platta på framhjulet, och försökte täta med tirefoam. Välmående av den förnyade energin som fikat gav, bar det åter vidare. Genom skogar och samhällen med leendet arbetande sig mot nacken till upptäcker vi plötsligt att gruppen blivit mindre. Saknas gör Gunnar, Lars C och Umeåborna. Vi ställer oss på en parkering i en utförslöpa vid Jättendal inte långt från Ö-vik. Mobiltelefonen kan berätta att Gunnars punka är ett faktum. 

Minuterna innan hade Lars och Gunnar utfört Den Modiga Omkörningen av en tradare i en ytterkurva, med havets gemytliga vita gäss glatt kastande sig mot sin höga kust nedanför. När smällen kom kunde Gunnar elegant vinkande sätta klackarna i gatan och på så vis få stopp på den nu rätt vingliga färden.

Undersökande verksamhet
Resan fortsätter...